Snart ferdig student, men hvordan kapre drømmejobben? Ingeniørstudenter ved Campus Vestfold fikk møte potensielle arbeidsgivere under Tech Night.

Årets Tech Night, som ble arrangert 9. november på Bakkenteigen, handlet om «Fra student til oppstartbedrift».

VRI Vestfold i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge inviterte ingeniørstudenter til et møte med næringslivet. Hensikten for studentene er å lytte og forhåpentlig lære noe av bedriftenes suksesshistorier om hvordan lykkes som gründer eller med innovasjon og verdiskaping i et hardt presset arbeidsmarked.

Tech Night er også en gyllen mulighet for bedrifter til å bli kjent med kreative og dyktige ingeniørstudenter – og muligens finne verdifulle fremtidige jobbkandidater!

Styreleder Rolf Leistad i VRI Vestfold, som står for Virkemidler for regional innovasjon, ønsket velkommen. Sjefene Dag Almar Hansen i innovasjonsselskapet Techni i Borre og Stian Broen i dataselskapet Broen Tech i Horten, som har vokst fra en til åtte ansatte på fire år, fikk presentere sine selskaper og hva de driver med.

Hodejeger og partner Renate Rehn i rekrutteringsbyrået Hartmark snakket om «ferdig ingeniør – hva nå?». Hun har lang erfaring med rekruttering av spesialister, mellomledere og ledere til et spredt spekter av bransjer. Til ingeniørstudentene på Bakkenteigen ga hun flere nyttige råd på vei mot drømmejobben.

Rehn tipset om hvor ingeniørene kan finne jobbene, om søknad og CV, hvordan gjøre seg synlig for potensielle arbeidsgivere og hvordan hodejegere finner kandidater til ledige stillinger som ikke lyses ut.

– Alle er potensielle kandidater. Du velges ut på grunn av evne, engasjement, lidenskap til faget, karakterer, personlighet, anbefalinger og kompetanse, sa Rehn. – Kartlegg markedet og firmaer, etabler relasjoner til bedrifter og hold kontakten, rådet hun videre.

Etter foredragene fikk ingeniørstudentene servert tapas og drikke.